Het onderwijs…

…echt iets voor jou!

Met jouw talenten word je meer dan leraar

Als docent doe je zóveel meer dan alleen ‘voor de klas staan’. Soms vervul je de rol van coach, als je een kind leert dat fouten maken best mag. Van artiest, als je liedjes integreert in je rekenles. Of van innovator, als je met ideeën komt om het onderwijs nóg beter te maken. Je bent ondernemer en kunstenaar. Koersmaker en inspirator. Uitvinder en filosoof. Wil jij ook een baan waarin je al je talenten kwijt kunt? Kom lesgeven in de regio Zaanstreek-Waterland en word meer dan leraar.

“Ik steek mijn energie liever in jongeren dan in het staalwerk dat ik jarenlang heb gedaan.”
(55 jaar – instructeur mbo Regio College Zaandam)

Jongeren de juiste hulp bieden is zijn lust en zijn leven. Voor Amos Ramos was dit dan ook dé drijfveer om zich vanuit een participatiebaan op te werken tot instructeur op het mbo. En in de toekomst mogelijk tot docent.

“Heerlijk om mijn kennis en praktijkervaring in het bloemenvak met de klas te delen.”
(49 jaar – docent bloem/groen vmbo)

De liefde voor bloemen, planten en de natuur zit Tinda Kuijper-van der Roest in het bloed. De parttime docent bloem/groen geniet ervan haar vakkennis – ook nú nog vanuit de praktijk – te delen met haar leerlingen.

“Voor mijn PDG stond ik meteen betaald voor een mbo-klas. Dat voelde als een cadeautje.”
(52 jaar – zij-instromer mbo-docent Pedagogiek)

Betaald leren over je vakgebied én je onderwijsbevoegdheid halen voor het mbo: voor zij-instromer Pauline van Wortel voelde het behalen van haar pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) als een cadeautje.

“Het is zo mooi als je vooruitgang in je vak ziet bij je leerlingen.”
(35 jaar – (bijna) 1e graad VO docent Engels)

Even leek het erop dat hij met zijn wiskundeknobbel actuaris ging worden. Maar Marcel Buijs gooide het over een andere boeg en werd VO-docent Engels: een vak dat hem past als een handschoen.