Het onderwijs…

…echt iets voor jou!

Met jouw talenten word je meer dan leraar

Als docent doe je zóveel meer dan alleen ‘voor de klas staan’. Soms vervul je de rol van coach, als je een kind leert dat fouten maken best mag. Van artiest, als je liedjes integreert in je rekenles. Of van innovator, als je met ideeën komt om het onderwijs nóg beter te maken. Je bent ondernemer en kunstenaar. Koersmaker en inspirator. Uitvinder en filosoof. Wil jij ook een baan waarin je al je talenten kwijt kunt? Kom lesgeven in de regio Zaanstreek-Waterland en word meer dan leraar.

“Ik wilde een baan met maatschappelijke betrokkenheid en sociale interactie.”
(28 jaar – docent wiskunde mavo/havo, Het Saenredam, Zaandijk)

Faye Best werkte ooit aan interessante duurzaamheidsvraagstukken voor de gemeente. Toch voelde ze zich niet op haar plek. Via coachinggesprekken en ervaringsdagen kwam ze als docent wiskunde op Het Saenredam terecht.

“Van die energie, dat bruisende – daar word ik heel blij van.”
Rob
(55 jaar – schoolleider, Regio College, Zaandam)

Jaren werkte Rob Santen als leidinggevende bij gemeenten. Na een periode van bezinning maakte hij in 2021 de overstap naar het onderwijs. Nu zet hij zijn managementervaring in als schoolleider bij het Regio College.

“Lesgeven met een andere achtergrond kan een verrijking zijn voor het onderwijs.”
(48 jaar – docent scheikunde, Zaanlands Lyceum, Zaandam)

Maarten werkte ooit in de farmaceutische industrie en bij KWF Kankerbestrijding. Nu geeft hij scheikunde op het Zaanlands Lyceum. Volgens hem is er niets mooier dan om aan de basis van de ontwikkeling van jongeren te staan.